Radi se zapravo o punču za čiju pripremu ti nije potrebno mnogo vremena i sastojaka.
Sastojci za 20 osoba:
- 2 l crnog suvog vina
- 2 l crnog čaja (po želji obogaćenog ukusima, mango, narandža npr.)
- 0,5 l ruma
- 2 l soka od narandže (100 posto narandža)
- 1 konzerva kompota od ananasa
- 600 gr smeđeg šećera
- 2 kašikice cimeta (po želji i više)
- kašikica mljevenog djumbira
- 2 vrećice vanilin šećera
- 5 limuna
- 7 narandži
Priprema:
Oko 5 vrećica crnog ili zelenog čaja skuvati, rastvoriti šećer i začine dok je čaj još topao, zatim ostaviti da se hladi. Pomiješati crno vino, rum, sok od narandže i sok iz kompota ananasa u većoj posudi.
Iscijediti sok četiri narandže i tri limuna i dodati u posudu sa vinom. Dodati ohlađen čaj sa začinom i šećerom (po želji regulisati slatkoću medom).Isjeckati ananas na kocke, na kriške tri narandže i dva limuna i dodati u punč.U veliku staklenu ili bilo kakvu drugu posudu za koktele dodati led, presuti punč i zabava može da počne.
Ultra.ba