Potrebno je:
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + 1 žumance
- 50 ml ulja
- 300 ml mlakog mleka
- 550-600 gr brašna
- soli
- 200 gr sira
- 50 gr kačkavalja
Priprema:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka , dodati šećer pa kad zapeni dodati ulje, jaja ostatak mlekaa, brašno, so .
Mesiti testo 5-6 minuta da bude penasto i srednje tvrdo, više mekše. Pokriti da odstoji 20 minuta.
Razviti na pobrašnjiven sto pa ga oklagijom istanjiti pola cm. Iseći na pravougaonike. U gornji deo staviti izdrobljen sir u koji ste dodali belance i malo kačikavalja
Donji deo isećić na uzane trake ali ne do kraja . Uviti u kiflice i ređati u podnazan pleh. Peći na 200 stepeni C 35-40 min. Pokrit da se prohlade i uživati u predivnom ukusu
Alo.rs