24. Novembra 2022.

Budućnost ispustila dobijeno

Big Portal

Gosti iz Francuske su u prvom poluvremenu u dva navrata imali +8, ali je Budućnost našla način da odgovori, pa je nakon 20 minuta košarke rezultat bio izjednačen (41:41). Delovalo je da Budućnost hita ka pobedi, pošto je do posljednjeg kvartala stekla 10 poena prednosti – 65:55.

Ipak, usledio je neobjašnjiv pad u napadu i post od pet minuta bez postignutog koša. Gosti su u tom periodu kreirali seriju 14:0, napravili preokret i onda u finišu slomili otpor crnogorskog šampiona. Imala je Budućnost šansu da izbori produžetak, ali Eron Vajt nije pogodio otvorenu trojku uz zvuk sirene.

Podgoričani sada imaju skor 3-2, isto kao i ekipa iz glavnog grada Francuske.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti bili su Alfa Kaba sa 17 poena i čak 16 skokova i Fil But, koji je ubacio 15 poena. Trej Bel-Hejns ubacio je 10, a Kameron Rejnolds imao je 9 poena.

U pobedničkom timu po 13 poena ubacili su Kajl Olman i Amir Sims, 12 je dodao Džuan Begarin, a po 11 su upisali Amar Gegić i Ismael Kamagate.

U narednoj rundi ABA lige, Budućnost na svom parketu igra protiv Cibone, a zatim sledi gostovanje ekipi Hapoela iz Tel Aviva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare