11. Novembra 2022.

Kao da nije sa ove planete – novi Alienware Aurora R15

Big Portal

Ranije ove godine, Alienware je najavio novi 34-inčni gejming monitor koji koristi Quantum dot tehnologiju i NVIDIA GSync kompatibilnost.  Ovom prilikom predstavljen je najnoviji Aurora R15 desktop računar sa poboljšanim performansama, boljom toplotnom disipacijom i novim dizajnom matične ploče.

Alienware verzija 34-inčnog QD-OLED ekrana nudi tanak dizajn, pružajući impresivnu reprodukciju boja, visoku osvetljenost i širi opseg boja. Takođe, poboljšava kolor performanse pretvaranjem plave svetlosti u crvenu i zelenu pomoću sloja Quantum Dot piksela na ekranu.

Novi Alienware gejming ekran od 34 inča prikazuje 99,3% DCI-P3 kolor palete uz ektremno široke uglove gledanja, omogućavajući da boje budu jasne i precizne. Alienware kalibriše svaki ekran koristeći Delta E>2 podešavanja.

Ekran postiže osvetljenost od 1000 nita i izuzetno visok odnos statičkog kontrasta. VESA Display HDR TrueBlack 400 mogućnost prikazuje neverovatno realnu sliku i bukvalno vas uranja u akciju tokom igranja.

Vreme odziva iznosi 0.1 ms GtG, a brzina osvežavanja panela je 165 Hz. Korisnici mogu da očekuju ultra-nisko kašnjenje u igrama, zajedno sa podrškom za HDR.

Jedna od upečatljivijih razlika između AMD i NVIDIA gejming verzija Alienware QD ekrana  je boja kućišta monitora. NVIDIA varijanta stiže u beloj boji sa RGB svetlima koje korisnik može da prilagodi, dok AMD verzija se za sada nudi isključivo u crnoj verziji. Mnoge karakteristike su iste, kao što je upravljanje kablovima, QD-OLED zakrivljenost od 1800R, OSD džojstik sa kretanjem u pet osa za kontrolu podešavanja: visine, nagiba, okretanja i ostalih mogućnosti za optimalno gledanje. Portovi takođe ostaju isti: DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB4 i USB Tip-C. Svaki ekran ima TUV sertifikat ComforViev Plus, koji omogućava igračima da igraju duže uz ograničenu emisiju plave svetlosti.

Alinewareqd34.jpg

Istovremeno je Alienware poboljšao svoju Aurora liniju destop gejming računara, ovog puta nudeći poboljšani termo-dizajn korišćenjem heksagonalnih bočnih ventilacionih otvora kako bi se obezbedio bolji protok vazduha i ukupne performanse sistema. Uz heksagonalni ventilacioni sistem, Aurora R15 uključuje AiO sistem vodenog hlađenja sa radijatorom od 240 mm, dvostruko veći od prethodnih generacija. Računar nudi i prozirnu bočnu stranicu ali samo kao opciju koju morate dodatno platiti.

Aurora_15.jpg

Nova Aurora R15 koristi procesore Intel 13th Gen Core K-serije i sistem provetravanja koji čine pet  120 mm ventilatora u kućištu, isporučujući preko 50% više snage, kroz bolje performanse, održavajući procesor hladnijim u proseku za 5°C. Protok vazduha je povećan za 19%, a sistem je 66% tiši od prethodnih Alienware modela. Odeljak za GPU, kompatibilan je sa najnovijim NVIDIA i AMD grafičkim karticama, takođe smanjuje buku za skoro deset procenata, u zavisnosti od inteziteta i delokruga rada.

Matična ploča, koju je Alienware ekskluzivno dizajnirao, poravnava priključke za napajanje duž ivica kako bi pomogla pri usmerenom protoku vazduha udaljavajući konektore i kablove od osnovnih komponenti. Kompanija je takođe pokušala da eliminiše potrebu za „dodatnom štampanom pločom“ na prednjoj strani za I/O konektore i pomogne u eliminisanju nepotrebnog ožičenja i direktnijeg napajanja sistema. PCIe x16 konektor se nalazi u prvom slotu za ugradnju grafičkih kartica sa trostrukom širinom PCI pozicije. Nova Aurora R15 koristi napajanje sa 80 Plus Platinum sertifikatom, snage 750W ili 1350W. Memorija se konfiguriše uz pomoć dvostrukih UDIMM slotova za podršku 4800 MT/s DDR5 memorije.

Aurora_unutrasnjost.jpg

Aurora R15 uključuje Killer E3100G gigabitni Ethernet sa Wi-Fi 6/6E bežičnom vezom bez kojih se danas jedan ultimativni gejming PC ne može ni zamisliti.

I na kraju cena… Alienware AMD 34-inčni QD-OLED verzija ekrana će se prodavati po ceni od 1.099,99 dolara, a desktop računar Aurora R15 kreće sa cenom od 1.799,99 dolara i više.

Šta kažete, da li biste kupili jedan ovakav, da li vam se uopšte sviđa ili biste pre išli na opciju samostalno sklapane konfiguracije?

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare