11. Novembra 2022.

Toyota potvrdila: Novi Prius stiže 16. novembra!

Big Portal

Toyota je konačno potvrdila da je misteriozni hibridni model, koji je nedavno najavljen iz te kompanije, zaista nova generacija Priusa, čija će online premijera biti održana 16. novembra.

Novi tizer otkriva neke detalje dizajna modela, uključujući agresivne farove koji su donekle slični nedavno otkrivenoj Toyoti Crown.

Oštre crte LED farova i dinamične linije na haubi svojim pravcima pružanja naglašavaju Toyotinom emblem na prednjoj maski.

Profil je uglađeniji od prethodnih generacija Priusa, zadržavajući fokus na aerodinamici i stilu karoserije sa 5 vrata.

Još jedan detalj koji na tizeru vidimo jasnije nego ranije su naglašeni zadnji bokovi deo “repa” vozila.

Toyota novi Prius opisuje kao “Hybrid Reborn”. Ovaj model je oduvek bio pionir u pogledu hibridne tehnologije, tako da očekujemo da Toyotini inženjeri dodatno unaprede efikasnost pogonskog sklopa, kao i dinamiku vožnje i bezbednosne tehnologije.

Izveštaji iz Japana otkrivaju da će model biti zasnovan na novoj E3 mehaničkoj platformi, uz korišćenje komponenti iz isprobane TNGA-C osnove i arhitekture korišćene isključivo za električna baterijska vozila iz bZ serije.

https://www.instagram.com/p/Ck0JrsoL8II/?utm_source=ig_web_copy_link

Pored “klasičnog” benzinsko-električnog hibrida, koji će najverovatnije biti u ponudi od početka, bilo je glasina o vodonik-električnom hibridu koji dolazi 2025.

Ovaj poslednji bi mogao da bude prvi proizvodni model koji će koristiti Toyotin vodonični SUS motor iako ništa nije potvrđeno od strane proizvođača u ovom trenutku.

Više detalja o novom Priusu biće poznato sledeće nedelje, a ne bismo se iznenadili ako Toyota nastavi tizer kampanju putem svojih kanala na društvenim mrežama u narednih nekoliko dana.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare