2. Novembra 2022.

Kakvo topljenje konektora, Galaxy RTX 4090 HOF ima dva 16-pinska konektora i troši 1200W

Big Portal

Njihov najnovija HOF kartica je zaista ekstremna verzija GeForce RTX 4090 modela, dizajnarana tako da ispuni najsmelije zahteve u pogledu performansi i pri tome  obezbedi besprekoran kvalitet izrade i pouzdanost u zahtevnim uslovima rada. Snaga ove karte je nenadmašna među sličnima, što je detalj koji osvaja srca mnogih gejmera. I to je polako, ali sigurno postao imidž i tradicija GALAXY HOF modela. Na primer, nakon što je Nvidia ranije ove godine objavila izlazak GeForce RTX 3090 Ti, GALAXY  je lansirao prvu GeForce RTX 3090 Ti HOF seriju sa dvostrukim 12VHPWR konektorima za napajanje, koristeći 28-fazno napajanje.

NordicHardware je podelio informacije o najnovijoj GALAXY “flegšip” grafičkoj karti, GeForce RTX 4090 HOF, koja je prva Ada Lovelace grafička kartica za koju se zna da je opremljena sa dvostrukim 12VHPWR konektorima. U teoriji, kartica može da povuče više od 1200W energije. Ova grafička kartica koristi AD102-300 GPU, ima 128 SM, odnosno 16384 CUDA jezgara, dok frekvencija pri maksimalnom ubrzanju dostiže 2520 MHz. Opremljena je sa 24 GB GDDR6X video memorije, koja sa grafičkim procesorom komunicira magistralom širine 384 bita, a brzina video memorije iznosi 21 Gbps.

Galaxy_RTX_4090_HOF.jpg

GeForce RTX 4090 HOF stiže u tradicionalno prepoznatljivoj beloj boji štampane ploče, koja je po dizajnu veoma slična onoj koju koristi GeForce RTX 3090 Ti HOF prethodnik. Koristi VRM napajanje sa 28+4 faze, što je više od bilo koje druge GeForce RTX 4090 grafičke kartice trenutno dostupne na tržištu. Pored toga, u gornjem delu ima mernu tačku za kontrolu napona i namenski OC taster, odgovoran za učitavanje LN2 BIOS profila, ali je zato sa druge strane izostao NVLink. Još nije jasno kojim će rashladnim sistemom biti opremljen i hlađen ovaj čudovišni GeForce RTX 4090 HOF, a glasine govore da je GALAXY pripremio potpuno novi dizajn i rešenje specijalno za ovaj model kartice.

GALAXY GeForce RTX 4090 HOF je još uvek u fazi pripreme, dakle moraćemo da pričekamo još neko vreme pre nego se konačno pojavi u prodaji. Kao i obično, GALAXY je prvo na testiranje šalje ekstremnim overkloking entuzijastima da je dobro ispitaju, nakon čega dobija zeleno svetlo za izlazak na tržište. Koliko je kartica ekstremna i prevashodno namenjena specifičnom tipu korisnika, govori činjenica da ciljnoj grupi zapravo i nije toliko važno koji će sistem kulera proizvođač ugraditi jer ova kartica odmah ide pod tečni azot i ekstremni overkloking!

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare