2. Novembra 2022.

Prste da poližeš: Svinjski kotleti u sosu od pečuraka

Big Portal

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta, sa kostima ili bez kostiju
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • puter


Sos od pečuraka

  • 1 šolja isečenih pečuraka
  • kašika peršuna
  • malo majčine dušice
  • 4 čena belog luka zgnječena
  • 1 šolja pavlake za kuvanje


Priprema:

Začinite kotlete i ispržite na puter. Dodajte pečurke u isti tiganj i krčkajte 3-4 minuta na srednjoj vatri. Ostružite sve komadiće preostale od kotleta. Kada pečurke porumene, dodajte začine i sav izgnječeni beli luk; dinstajte još par minuta. Sipajte pavlaku i kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta dok se malo ne zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare