31. Oktobra 2022.

Vivax sa Quantum Dot tehnologijom – 65Q10C Android TV

Big Portal

Neke od njih ste imali prilike da vidite u našim recenzijama i sudeći po broju pregleda, Vivax uređaji privlače pažnju korisnika, verovatno najpre kao povoljna alternativa.

Ovoga puta nam se na testu našao jedan TV, vrlo svež model čiji su aduti najpre velika dijagonala od 65”, kao i Android operativni sistem, dve stvari koje su bitne za uređaj koji pretenduje da bude centar multimedijalne zabave u kući. U pitanju je Vivax 65Q10C, pa hajde da vidimo kako radi i šta zapravo ima da pruži potencijalnim korisnicima.

Vivax_65Q10C2.jpg

Što se dizajna tiče, moramo priznati da ovaj TV zaista izgleda moderno, sa super-tankim okvirom koji obavija panel sa svih strana. Okvir je zapravo deo kućišta koje je kompletno napravljeno iz komada metala u koji je ubačen panel sa prednje strane, što bi se reklo, unibody dizajn. U temu tankog i elegantnog se uklapaju i metalne nožice koje čine postolje, a koje su za razliku od okvira u mat srebrno sivoj varijanti i u vidu dva luka. Njih doduše nije moguće postaviti u različite pozicije kao na nekim modelima, već samo blizu leve i desne ivice, pa će zahtevati prilično prostora na polici, čak 142.5 cm u širinu i 29.5 po dubini. Siva je i lajsna koja se prostire duž donje ivice panela, a koja je takođe solidno tanka, od sive plastike sa konturiranom površinom koja je čini vizuelno interesantnijom. Za izradu i izbor materijala ovaj TV dobija visoke ocene i lepo je videti da je ovako nešto dostupno i kod manjih brendova i van više klase.

Na dnu poleđine TV-a se nalazi i dodatak za elektroniku koji je manjih dimenzija nego što je uobičajeno i lepo uklopljen dizajnom, a na kome se nalaze i dve sekcije sa konektorima. U manjoj dostupnoj sa boka za lak pristup su tu jedan HDMI, jedan USB, CI+ slot, kao i zanimljivo antenski i satelitski konektori koji ne zahtevaju nužno često povezivanje, pa bi verovatno neki drugi konektori tu bili korisniji. U većoj sekciji koja je dostupna sa donje strane su tu još 3 HDMI porta, jedan USB, optički digitalni i 3.5mm analogni audio izlazi, LAN port i kompozitni audio i video portovi.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare