27. Oktobra 2022.

Partizan propustio priliku

Big Portal

Tako su izabranici Gordana Petrića propustili priliku da već na Azurnoj obali osiguraju mesto u nokaut fazi trećeg po redu kontinentalnog takmičenja i moraće da sačekaju poslednje kolo i meč sa ekipom Slovackog.

Loše su ušli crno-beli u meč i dopustili od prvog minuta protivniku da uspostavi sistem igre u kom će oni biti ti koji će diktirati tempo. Iz priloženog se videlo da je to donekle i Petrićev plan, a ponajviše u trenucima Partizanovog „buđenja“ kada su iz nekoliko kontri imali solidne šanse

Liga konferencija, 5. kolo grupe D
Nica – Partizan 2:1 (1:0)
Pepe 29, Lemina 77 – Gomeš 74
Stadion: Alijanc Rivijera (Nica)
Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

Više od drugih Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig, naročito potonji koji je „biciklicom“ zavarao Dantea i potom uputio udarac sa ivice šesnaesterca. Lopti je falilo felša i završila je neposredno pored dalje stative.

Može se reći da je Partizan bio bolja ekipa posle početne inicijative domaćina na „Alijanc rivijeri“, ali baš u tim trenucima su igrači iz Humske „stradali“ od sopstvene taktike. Krenula je kontra po levoj strani, povukao je Brahimi. Neuhvatljiv je bio za odbranu crno-belih, probio je i centrirao ka Gaetanu Labordu.

U toj situaciji je teško utvrditi ko je više kasnio da pokrije svog igrača. Igor Vujačić je koliko-toliko reagovao i izbio tu loptu nedaleko, ali je zato Ljubomir Fejsa kasno reagovao i dopustio Nikolasu Pepeu da stigne do nje. Pozajmljeni igrač Arsenala taj „poklon“ nije propustio i doveo je svoj tim u vođstvo baš u minutima kada je njegova ekipa ponajmanje pokazivala na terenu.

Nastupilo je nekoliko minuta zatišja, a iz istih su bolje izašli domaći igrači. Samo sreća i umeće Aleksandra Popovića su sprečili da na semaforu bude 2:0 pred pauzu. Ponovo je Labord imao glavnu ulogu, ali nije ovo bilo njegovo veče i samo je vrh rukavica srpskog golmana bio daleko od gola.

Njegov „baksuzluk“ se nastavio i u drugom poluvremenu i to samo minut i po po početku istog. Okrenuo se Labord u šesnaestercu i šutirao, traljavo i sporo, ali dovoljno dobro da ona pogodi stativu i izmami uzdahe nekolicine navijača Partizana među kojima su bili i bivši igrači Vladimir Stojković i Ivan Bandalovski.

Partizan je bio neprimetan u drugih 45 minuta, a srećom po njih protivnik nije stizao do drugog gola. Stoga je bilo za očekivati da ćemo videti identičan scenario kao i u prvom poluvremenu, samo obrnuto. Rikardo Gomeš je u 74. minutu doneo izjednačenje svom timu iz prve akcije srpskog predsatvnika, ali je njihova radost trajala samo dva minuta pre nego što je Mario Lemina izjednačio.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare