25. Oktobra 2022.

Miting “Otadžbina zove”: Učesnici stigli na Trg Krajine

Big Portal

Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske, rekao je da su se večeras okupili da iskažu volju naroda i da su oni izabrali svog predssjenika.

“Po prvi put je da glasove broji Sarajevo. A mi znamo koji su to rezultati, Milorad Dodik je predsjednik i on je pobjedio, jer vodi jasnu politiku i jasan tim. Neka ne pada na pamet CIK da prekraja volju, jer će svi ovi građani ići direktno pred CIK. Republika Srpska je izabrala, nemojte na pamet da vam pada da to mijenjate. Mi smo odlučili, ne damo naš nacionalni identitet”, naglasio je Banjac i dodao da sad kreću da rade posao.

Spomenka Stevanović u ime DEMOS-a kazala je da je CIK BiH donijela niz nezakonitoh odluka, a da je posljednja da ne objave rezultate za predsjednika Republike Srpske.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, kazao je da su Srbi kao narod u 20. vijek ušli bez države pod Austrougarima, a da su ga završili u petogodnišnjem ratu, te da Srpska nije samo nastala sa ove strane Drine, već i sa druge.

“Nemamo pravo da najveći dar pd Boga damo bilo kome, pa bilo on da je domaći ili stranac. Stranci su nam nametnuli da 11. put izlazimo na izbore za predsjednika Republike Srpske. Pa kako da sačuvamo izborni rezultat, ako oni koji provode zakon i oni koji su zaduženi za to, to ne radi. Mi svi želimo ono što je po volji naroda, predsjednika po volji naroda. Ovo je prilika da potvrdimo našu volju”, rekao je Čavić i dodao da neće uspjeti onima koji žele da Republika Srpska nestane.

Emir Kusturica, srpski režiser, prvi se obratio građanima riječima da je razlog okupljanja pokušaj krađe građanskih izbora, i da ovo miriše na državni udar.

“Ovdje smo da spriječimo ono što je 90-ih godina tutnjalo Evropom i što sada pokušava da ovlada ovdje. Ovdje smo sada da branimo sve ono što su Milorad Dodik i njegovi ljudi uspjeli da naprave”, rekao je Kusturica.

Prethodno je veliki broj građana pristigao u park Mladen Stojanović, a miting se, kako su saopštili organizatori, održava kako bi se poslala poruka da se izborni rezultati moraju poštovati, te da “nikakvi manipulativni pokušaji stranaca i opozicije, ne mogu promijeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za Republiku Srpsku”.

Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je ranije da će se Republika Srpska i ovaj put oduprijeti “opasnim namjerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj”.

On je zapjevao stihove poznate pjesme “Pukni zoro”, a potom je slijedilo intoniranje himne Republike Srbije “Bože pravde”.

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, pozdravio je sve građane i kako je rekao novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i novoizabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Ovo je sabor naroda i niko ovdje ne postoji jači od naroda. I mi stojimo u borbi protiv stranog zavojevača, kao što je to činio i heroj Mladen Stojanović, pa zato i nije slučajno ovaj park izabran. Takođe, mi danas oslobađamo naš narod i našu Republiku od onih koji pokušavaju da je osvoje”, poručio je Kovačević.

Napravljena je kolona koja se uputila ka Trgu Krajine, a iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da se u parku okupilo oko 30.000 građana.

https://www.facebook.com/watch/?v=875041373659407

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare