24. Oktobra 2022.

Direktor urgirao: Izbacite Iran sa Mundijala i ubacite Ukrajinu!

Big Portal

Šahtjor se naprasno oglasio saopštenjem i optužio Iran na snabdevanje Rusije popularnim “kamikaze” dronovima usred rata.

Izvršni direktor Šahtjora Sergej Palkin je izjavio da bi zbog toga, pored ostalog, Irance trebalo izbaciti sa Mundijala u Kataru i kao zamenu ubaciti, ni manje ni više, nego njegovu zemlju.

“Ovo bi bila poštena odluka koja bi pažnju celog sveta uperila ka režimu koji ubija svoje najbolje ljude i pomaže u ubijanju Ukrajinaca”, rekao je Palkin i dodao:

“Upražnjeno mesto bi trebalo da zauzme reprezentacija Ukrajine, koja je dokazala da je vredna učešća na Mundijalu. Oni su, uprkos nejednakim uslovima u kvalifikacijama, igrala srcem”.

Ukrajina je, podsetimo, u baražu za Mundijal u polufinalu pobedila Škotsku (3:1), ali izgubila u finalu od Velsa (1:0).

“Ova odluka je istorijski i sportski opravdana. Urgiram sve da izvrše pritisak na fudbalsku birokratiju. Dovoljno je samo ponoviti grešku Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kada su se svi krili iza teze o apolitičnosti sporta. Obezbediti učešće teroristima na Svetskom prvenstvu je politika. Vreme je da tome stanemo na put”, podvukao je Palkin.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a Iran se nalazi u Grupi B sa Englesko, SAD i Velsom.

FIFA je već zabranila učešće Rusiji, koju je izbacila iz kvalifikacija i oduzela joj šansu da se plasira na Mundijal.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare