24. Oktobra 2022.

U rikverc! Vraćaju se funkcionalni točkići i dugmići u kabini

Big Portal

Kao najveći proizvođač automobila u Evropi, Volkswagen retko donosi velike strateške zaokrete pa je pomalo iznenađujuće delovala odluka da će sa novom mehaničkom platformom Golfa 8 i električnog ID.3 funkcije u kokpitu biti potpuno digitalizovane.

Umesto dugmića, pojavila su se komande osetljive na dodir na upravljaču, klima-uređajem se više nije moglo upravljati rotirajućim komandama, već samo klizačima na dodir (ili glasovnom funkcijom).

Imao je Volkswagen i problema sa novim softverom, a očigledno se u digitalizaciji otišlo predaleko pa se sada stvari vraćaju korak unazad.

Sada bi sve trebalo da bude drugačije, najavio je šef marke Volkswagen, Tomas Šefer. Vraćaju se fizičke komande – dugmići i točkići, prenosi kfz-betrieb.

VW trenutno radi i na većim ekranima, boljem interfejsu multimedijalnog sistema – i povratku pravih dugmića na upravljačima.

Novi sistem upravljanja funkcijama biće dostupan već sa redizajnom Golfa 8 i električnog modela ID.3, kao i na novim generacijama Tiguana i Passata.

Od nove/stare tehnologije u kabini velike koristi imaće i marke poput Škode i Seata, koje su takođe sledile Volkswagenovu softversko-tehnološku avanturu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare