20. Oktobra 2022.

“Nadal će morati da bude sebičan da bi ostao u vrhu”

Big Portal

Miša Zverev, stariji brat Aleksandera Zvereva, sada stručni komentator Eurosporta, upororio je Španca da će mu biti sve teže da ostane na vrhu.

Nadal je nedavno po prvi put postao otac i Zverev kaže da to potpuno menja situaciju.

Život će mu se drastično promeniti, kako njemu, tako i njegovog supruzi. Morate da trenirate dva do tri sata svakog jutra, posle ide vreme za oporavak. Obično se zagrevate pola sata, onda trenirate dva, pa ide pola sata oporavka“, kaže Miša.

On iz ličnog iskustva kaže da je ponekad teško uskladiti obaveze sa roditeljstvom.

Znam po sebi, ako imate dete, kažete, ‘ oporaviću se sutra, ne moram da se zagrevam danas’. Tako se tri sata treninga ujutro pretvore u dva ili sat i po. Morate da mislite o tome kako da to radite, koliko sebični morate da budete, iako to glupo zvuči. Tenis ili porodica? Nije lako kombinovati obe stvari. Za mene, porodica je uvek na prvom mestu“, dodao je.

Nisu to jedine muke koje očekuju Nadala, ali on ima način da sve to reši.

Ako ste finansijski uspešni kao Rafa, onda imate potporu da uposlite koliko god želite ljudi, tako da svaki dan protiče glatko. To olakšava stvar. Drugačije je igračima koji su 50. ili 60. na listi. Imate suprugu i trenera, i onda su tu odjednom i deca. Morate da ustajete noću i pomažete, a to nije idealno pre meča. Kod Rafe to može da bude drugačije“, zaključio je Zverev.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare