18. Oktobra 2022.

Interpol pravi jedinicu za borbu protiv kripto-zločina

Big Portal

Interpol je ovo objavio na konferenciji za novinare pred 90. generalnu skupštinu koja se održava od 18. do 21. oktobra u Nju Delhiju u Indiji, na kojoj će prisustvovati zvaničnici iz 195 zemalja članica.

Sekretar Interpola Jurgen Stok izjavio je da nedostatak zakonskih okvira za kriptovalute kao što su Bitcoin i Ether predstavljaju velike prepreke za one koji se bore protiv kriminala. Stok je dodao da često upravo te jedinice nisu dobro trenirane i opremljene da se bave kripto-zločinima.

Stok je takođe dodao da će kriptovalute i sajber-zločini biti glavni fokus agende na pomenutom zasedanju u Indiji.

pexelsrodnaeproductions8370747.jpg

Praven Sinha, specijalni direktor indijskog Centralnog istražnog biroa rekao je da praćenje sajber zločina postaje sve teže i teže, kao i da će asistencija Interpola značajno pomoći u celom procesu. „Jedini odgovor je internacionalna kooperacija, koordinacija, poverenje i deljenje informacija u realnom vremenu“, izjavio je Sinha.

Ove vesti stižu nedugo nakon što je Interpol u septembru izdao „crvenu poternicu“ za hapšenje ko-osnivača Terraform Labs, Do Kvona. Tužioci iz Južne Koreje su pre toga zamolili Interpol da pošalje crvenu poternicu za Kvonom, nakon što je Terra ekosistem doživeo potpuni krah u maju ove godine.

U 2020. Interpol se udružio sa Trend Micro, kompanijom koja se brine o sajber bezbednosti kako bi smanjilo otimanje kriptovaluta koji utiče na rutere širom jugoistočne Azije. Agencija je takođe radila sa južnokorejskim startupom za obaveštavanje podataka, S2W Lab, na analizi dark web aktivnosti, uključujući transakcije kriptovalutama iz martu 2020.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare