Sastojci za smjesu:
- 500 g datula, 4 šolje
- 220 g blanširanih lješnjaka, 2 šolje
- 5-6 kašika sirovog kakao praha
- 4 kašike javorovog sirupa
- Malo morske soli
Sastojci za glazuru:
- 250 g datula, 1 i 1/2 šolja
- 60 g sirovog kakao praha, 1/2 šolje
- 100 g kokosovog ulja, 1/2 šolje
- 240 ml bademovog mlijeka, 1 šolja
Priprema je veoma jednostavna:
Zagrijati rernu na 180 stepeni. Peći lješnjake u rerni 5-10 minuta dok ne porumene, izvaditi i ostaviti da se ohlade.
Kada se lješnjaci ohlade, miksati ih u blenderu dok ne formiraju mekanu smjesu, a zatim dodati datule i ponovo miksati prije dodavanja kakao praha i javorvog sirupa. Smjesu staviti u tepsiju za pečenje i zatim u frižider.
Dok su tvoji kolačići u frižideru, stavi sve svoje sastojke za glazuru u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Izvadi svoje kolače i kašičicom premaži tanki sloj glazure. Vrati u frižider 3-4 sata da se kolačići stegnu.
Kada su kolačići gotovi, isjeci ih i uživaj!
Ultra.ba