18. Oktobra 2022.

Probaj zdrave čokoladne kocke!

Big Portal

Sastojci za smjesu:

  • 500 g datula, 4 šolje
  • 220 g blanširanih lješnjaka, 2 šolje
  • 5-6 kašika sirovog kakao praha
  • 4 kašike javorovog sirupa
  • Malo morske soli

Sastojci za glazuru:

  • 250 g datula, 1 i 1/2 šolja
  • 60 g sirovog kakao praha, 1/2 šolje
  • 100 g kokosovog ulja, 1/2 šolje
  • 240 ml bademovog mlijeka, 1 šolja

Priprema je veoma jednostavna:

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Peći lješnjake u rerni 5-10 minuta dok ne porumene, izvaditi i ostaviti da se ohlade.

Kada se lješnjaci ohlade, miksati ih u blenderu dok ne formiraju mekanu smjesu, a zatim dodati datule i ponovo miksati prije dodavanja kakao praha i javorvog sirupa. Smjesu staviti u tepsiju za pečenje i zatim u frižider.

Dok su tvoji kolačići u frižideru, stavi sve svoje sastojke za glazuru u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Izvadi svoje kolače i kašičicom premaži tanki sloj glazure. Vrati u frižider 3-4 sata da se kolačići stegnu.

Kada su kolačići gotovi, isjeci ih i uživaj!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare