16. Oktobra 2022.

Barsa kapitulirala – Real sačuvao pobjedu u El Klasiku!

Big Portal

Bio je ovo sudar jedina dva neporažena tima u Španiji, te 101. trijumf u zvaničnim međusobnim duelima za “kraljevski klub”.

Barselona odavno nije ovoliko malo šansi stvorila u velikom derbiju, dok je Real svoje prave nemilosrdno koristio.

LaLiga, 9. kolo:
Real Madrid – Barselona 3:1 (2:0)
Benzema 12, Valverde 35, Rodrigo 90+1p – Tores 83

Stadion: “Santjago Bernabeu”
Sudija: Hose Sančes

Delovalo je da će golovi Karima Benzeme u 12. i Federika Valverdea u 35. minutu biti jedini na meču.

Ipak, ulaskom Ansua Fatija u finišu Barsa se trgla, a posle jednog pokušaja, mladi krilni napadač je bio najzaslužniji za gol drugog rezerviste, Ferana Toresa, u 83. minutu.

Ponadali su se gosti da možda mogu i do boda, imao je Fati ubrzo još jedan akrobatski pokušaj, međutim, tačku na ovaj susret stavio je Rodrigo iz penala u prvom minutu nadoknade.

Real se osamio na vrhu tabele sa 25 bodova, ima tri više od Barselone, a šest od Atletika i Sosijedada.

Početak susreta bio je dinamičan, ali relativno miran, a prvu šansu imao je Vinisijus, čiji udarac je otišao pored stative.

Brazilac je bio jedan od aktera kod vodećeg gola Reala u 12. minutu. Upravo je njega proigrao Toni Kros u prazan prostor, međutim, Ter Štegen je bio uspešniji.

Na nesreću Nemca, lopta se odbila tačno do Benzeme, koji je bio neumoljiv, te je Barsa kapitulirala prvi put posle 636 minuta u prvenstvu.

Barsa je ubrzo preuzela inicijativu, a na momente, Real je delovao kao da igra u panici.

Veliku šansu imao je Levandovski, koji je u padu, ali iz izgledne situacije, šutirao preko prečke. Kasnije, na usporenom snimku, videlo se da je Poljak bio u ofsajdu.

Pretili su u nastavku Rafinja, koji je hvatao volej, odnosno Dembele, glavom iz peterca, međutim, lopta je u oba navrata završavala iznad prečke.

Iako je Barsa bila bolja u tim trenucima, Real je u 35. minutu uspeo da duplira prednost preko Federika Valverdea.

Možda i glavni krivac za primljeni gol je Erik Garsija, koji je pogrešio u dodavanju, Vinisujs je proigrao Čuamenija, koji je pronašao Mendija, ovaj Valverdea, koji je sa dvadesetak metara poslao neodbranjiv udarac po zemlji.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare