14. Oktobra 2022.

Svi volimo tradicionalnu štrudlu sa orasima, a da li ste probali da dodate rum?

Big Portal

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  • 1 kvasac
  • 2,5 dl toplog mleka
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli

Za nadev:

  • 500 g mlevenih oraha
  • 2 dl mleka
  • malo ruma

Priprema:

  • Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, kašičicu brašna i malo mlakog mleka. Izmešati i pustiti da naraste.
  • U odgovarajuću posudu prosijati brašno, u sredini napraviti udubljenje i u njega staviti otopljeni maslac, žumanca, celo jaje, šećer, narasli kvasac i ostatak mleka. Izraditi testo.
  • Mesiti toliko dugo dok se na površini ne pojave mehurići.
  • Testo tanje razvaljati, pa namazati nadevom od oraha koji se pravi na sledeći način:
  • Samleti orahe, dodati šećer i malo ruma i sve to preliti vrelim mlekom. Kratko prokuvati, rashladiti i filovati testo.
  • Testo sa nadevom urolati i ostaviti u tepsiji da još malo naraste. Pre pečenja premazati rastopljenim maslacem.
  • Štrudlu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
  • Seći je kada se ohladi, po želji posuti šećerom u prahu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare