11. Oktobra 2022.

VAR, crveni, promašen penal – Siti neočekivano zaustavljen

Big Portal

Izabranici Pepa Gvardiole nisu uspeli da ponove partiju od pre šest dana, kada su istog rivala pobedili na “Etihadu” rezultatom 5:0.

Ovoga puta, najbolji strelac kluba Erling Haland čitav susret proveo je na klupi, kako bi se, verovatno, odmorio za derbi sa Liverpulom za vikend.

Prvo poluvreme bilo je veoma turbulentno za “građane”, pošto im je bio poništen gol, a uz to su još promašili penal, te zaradili crveni karton.

Oni su svakako praktično obezbedili plasman u nokaut fazu, pošto imaju 10 bodova. Već sada će obezbediti plasman ukoliko Dortmund (6 bodova) savlada Sevilju (1 bod) od 21.00. Danci su trenutno treći sa dva boda.

Siti je od samog starta pritisnuo rivala, a u sedmom minutu propustio je i prvu šansu, kada je Alvares šutirao pored desne stative.

Četiri minuta kasnije, Rodri je pogodio mrežu domaćih, na prelep način, projektilom sa dvadesetak metara.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Ipak, pogodak je bio poništen pošto je asistent Rijad Marez pre dodavanja igrao rukom.

Kopenhagen je prvi put zapretio u 19. minutu, kada je Lerager uputio dobar udarac pod prečku, ali je Ederson refleksno intervenisao.

Ubrzo je Siti tražio i penal zbog igranja rukom Boilesena, VAR je to potvrdio, međutim, Mareza je u 25. minutu pročitao Grabara.

Video tehnologiju konsultovao je sudija Soareš Dijaš i pet minuta kasnije, kada je odlučio da Serhiju Gomesu, zbog faula koji je načinio kao poslednji igrač odbrane, pokaže crveni karton.

Uprkos brojčanoj inferiornosti, Siti je u nastavku pokušavao da stigne do gola, a dve dobre prilike imao je Kevin de Brujne.

Do kraja susreta blizu pogotka je bio i Žoao Kanselo, kao i Marko Stamenić na drugoj strani, ali promene rezultata nije bilo.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare