11. Oktobra 2022.

Slaba PC prodaja loše utiče na Windows 11 brojke

Big Portal

TPM 2.0

Skoro 43% od miliona uređaja koji su obuhvaćeni istraživanjem koje je obavila kompanija Lansweeper nije u mogućnosti da nadogradi svoj operativni sistem, a većina ima problem sa nedostatkom TPM modula. TPM 2.0 se pojavio u oktobru 2014. godine, tako da bilo koji računar stariji od pomenute godine nema nikakve šanse da zaobiđe ovu bezbednosnu funkciju.

Čak 42,76% od procenjenih 27 miliona računara koje su testirali u 60.000 organizacija palo je na CPU testu, što je bolje od 57,26%, koliko je taj broj iznosio pre godinu dana. Ukupno 71,5% računara nije prošlo RAM test, a 14,66% TPM test, prenosi Fudzilla.

ashkanforouzanimbLr6NEatMIunsplash.jpg

Zaliha PC čipova više ne manjka i pravo je vreme za nadogradnju računara sa novim komponentama koje podržavaju Windows 11. IDC kaže da će upotreba Windows 11 porasti naredne godine, kada kompanije počnu da razmatraju zamenu zastarelih sistema. Generalno, kompanije u proseku čekaju 18 meseci nakon što izađe novi OS pre nego što krenu u ažuriranje svojih sistema.

Lansweeper pokazuje da stopa usvajanja Windows 11 OS-a raste, i da sada iznosi 14,4 % na računarima u odnosu na 5,2 % u januaru. To znači da je najnovija inkarnacija pretekla Windows 8 po  popularnosti, ali je i dalje iza broja računara koji koriste Windows 7, uprkos tome što je podrška za ovaj OS istekla u januaru 2020. godine.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare