3. Oktobra 2022.

Jesenja poslastica: Kesten dezert u čaši

Big Portal

Sastojci:

  • 5 dl mleka
  • 5 žumanaca
  • 200 g šećera
  • malo vanilinog šećera
  • 250 g kesten pirea
  • 10 g želatine u prahu
  • kašičica ruma
  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:

Skuvajte mleko, penasto umutite žumance, šećer i vanil šećer, pa ulijte u vrelo mleko.

Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte usitnjen želatin, kesten pire i rum pa sve dobro izmešajte. Neka se malo ohladi, pa je izmiješajte s umućenom slatkom pavlakom.

Izlijte u visoke čaše i stavite u frižider do posluživanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare