Sastojci
• 4 solje brašna T550
• 1 šolja jogurta pomiješanog sa toplom vodom
• 1 prašak za pecivo
• 1 kašičica šećera
• so
• 1 jaje + 1 bjelanjak
• 50 g putera
Punjenje
• 3 kašike kečapa
• origano
• sir
• šunka
Premaz
• žumance
• ulje
Sastojke za tijesto dobro izmiješati i ostaviti sa strane. U međuvremenu pripremiti nadjev: Isjeckati šunku na komadiće, a sir narendati. Tijesto podijeliti na tri dijela, a potom razviti oklagijom u krug. Isjeći ga na osam (ili 6 zavisi od veličine kruga) trouglova. Staviti kečap, origano sir i šunku. Zaviti kilice na uobičajen način – saviti krajeve ka unutra i rolati od šireg dijela ka užem. Oblikovane kiflice redati na papir za pečenje, premazati ih rezmućenim jajetom i uljem i peći 20-ak minuta na 200-220 stepeni. Uživaj!
Ultra.ba