17. Septembra 2022.

Zaposleni u Meta revoltirani zbog odluke da dijele radne stolove

Big Portal

Rečeno je da će „novo iskustvo na radnom mestu“  isprva testirati kao deo procesa unapređenja radnog okruženja. Većina osoblja neće imati svoje stalno mesto u kancelariji, već će od njih biti zatraženo da rezervišu stolove pre nego što uđu u radne prostorije, saopšteno je iz kompanije Meta.

Ali najava je brzo naišla na negodovanje osoblja, koje je prigovorilo na predlog kao  „bezobrazan“ i da je način na koji je objavljen u najmanju ruku infantilan. Prema informacijama koje prenosi Independent, zaposleni su optužili kompaniju da ima „opsesivnu potrebu da stvari okreće na pozitivan način“ u jednom od velikog broja kritičkih komentara na Metinoj internoj društvenoj mreži.

Najnovija najava dolazi usred rastućih tenzija između osoblja kompanije Meta i njenog rukovodstva, koje je eksplicitno najavilo kako će nastojati da „malo zagreje atmosferu“.

U junu je izvršni direktor Mark Zakerberg rekao da „verovatno postoji gomila ljudi u kompaniji koji ne bi trebalo da budu ovde“. On je tada najavio da će „podizati očekivanja od zaposlenih i zadavati agresivnije ciljeve“, sa namerom da kompaniju učini intenzivnijim mestom za rad.

desk_sharing.jpg

Revolt

To je dovelo do određene reakcije zaposlenih koji su izrazili svoju frustraciju zbog ukidanja nekih pogodnosti, kao što su dodatni praznici koji su davani tokom pandemije i nazvani „Meta dani“. Zaposleni su optužili kompaniju da je pokrenula mere za smanjenje troškova i da ih pokušava pozitivno označiti kao „novo iskustvo“.

U objavama koje su usledile kao reakcije zaposlenih, sugerisali su da će na kraju manje dolaziti u kancelariju, kao rezultat dodatnih poteškoća koje će biti posledica težeg pronalaženja i rezervisanja stolova.

Mnoge druge kompanije su već uvele mere podele radnog stola, pošto hibridni radni aranžmani znače da osoblje verovatno neće biti za svojim stolovima nekoliko dana u nedelji. Kod nas je slična praksa uvedena već davno u velikim internacionalnim kompanijama poput Microsoft-a, Philips-a i sl. Imate li i vi iskustva sa deljenjem radnog prostora u firmi gde ste zaposleni?

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare