Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 srednja luka, isjeckana
- 4 srednje mrkve, tanko narezane
- 4 stabljike celera, tanko narezane
- 4 čena bijelog luka, mljevena
- 6 do 8 grančica svježeg timijana
- 1 lovorov list
- 2 litre buljona od povrća
- 2 pakovanja Indomie nudli
- 1 šolja kuvanog slanutka
- So i biber, po ukusu
- Sjeckani svježi peršun, za ukras
- Krekeri ili hljeb, za ukras
Priprema:
U velikom loncu za supu zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Dodaj luk, mrkvu, celer, bijeli luk, svjež timijan i lovorov list i pirjaj dok povrće ne omekša.
Dodaj buljon od povrća i prokuhaj. Dodaj Indomie nudle i slanutak i kuhaj oko 5 minuta, dok rezanci ne budu potpuno kuhani. Posoli i pobiberi, po ukusu.
Skini sa vatre i posluži sa svježe nasjeckanim peršunom i slanim krekerima ili hljebom.
Uživaj u jelu!
Ultra.ba