13. Septembra 2022.

Ovaj sastojak može dodatno poboljšati ukus pečenih krompira

Big Portal

Naime, za savršenu hrskavost potrebna vam je soda bikarbona. Nakon što ogulite i narežete krompire, stavite ih da se kuhaju i dodajte malo soli i kašičicu sode bikarbone.

Trebaju se kuhati otprilike 20 minuta.

Nakon toga zagrijte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite krompire, ponovo ih posolite i dodajte malo ulja i ružmarina.Ukoliko želite, možete staviti i malu količinu maslinovog ulja. Krompire pecite u rerni 30 do 40 minuta.

Nemojte ih zaboraviti okretati svakih nekoliko minuta kako bi sa svih strana “upili” sodu bikarbonu.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare