11. Septembra 2022.

Honda smanjuje obim proizvodnje u Japanu

Big Portal

Pogon u Suzuki će biti manje pogođen merama Honde, te će se tamošnja proizvodnja umanjiti za nekih 20%. Honda navodi da postoje višestruki razlozi za ovakve postupke, a da je svakako glavni krivac poremećen lanac snabdevanja usled pandemije koronavirusa i hronične nestašice poluprovodnika i mikročipova.

Japanski mediji navode da će naročito umanjena biti proizvodnja modela Civic, kao i Vezela, te Stepwgna. Inače, ovo nije prvi put da je Honda ove godine remetila raspored proizvodnje u fabrikama u Japanu.

Predstavnici Honde nisu želeli da komentarišu na temu da li će ovaj brend uspeti da izvuče prosek u drugoj polovini finansijske godine (koja se u Japanu završava u martu). Prema dosadašnjim prognozama, Honda će teško nadoknaditi izgubljenu proizvodnju u prvoj polovini godine.

S druge strane, rivalska Toyota ne odustaje od svojih prognoza. Toyota planira da u ovoj fiskalnoj godini montira oko 9,7 miliona četvorotočkaša, i prema poslednjim informacijama iz prošlog meseca, za sada su na dobrom putu da taj cilj i ispune.

(AutoRepublika)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare