8. Septembra 2022.

Petković: Bezobzirne demonstracije sile Prištine na jezeru Gazivode

Big Portal

Petković je u saopštenju poručio da svi pokušaji uzurpacije jezera Gazivode i privatnih posjeda na sjeveru Kosova, gdje se grade nelegalne baze specijalne policije Rosu, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj namjeri da nasilno zauzme sjever.

On je naveo da se provokacije i demonstracije sile Prištine na sjeveru Kosova i Metohije i danas nastavljaju ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu.

– Besmisleno paradiranje prištinskih “specijalaca” sa dugim cijevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je riječ o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok – naveo je Petković.

On je istakao da “neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika” premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija provocira Srbe na sjeveru Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj srpskog naroda u pokrajini.

– Ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini – naveo je Petković.

On ističe da se prištinski ministar policije DŽeljalj Svečlja danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, patrolama na jezeru Gazivoda.

– To se sigurno neće desiti – poručuje Petković.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare