4. Septembra 2022.

Volvo C40 Recharge razočarao na testu

Big Portal

Test izbjegavanja losa do danas je donio brojna iznenađenja, ali ipak niti jedno nije nadmašilo debakl Mercedesove A klase zbog koje je ujedno ovaj test i postao tako popularan.

U međuvremenu su još neki modeli umalo završili na krovu, a brojni su automobili značajno podbacili.

Među njima je sada i Volvo C40 Recharge, električni kupe model premium predznaka švedskog proizvođača. U testu španskog magazina km77.com nije uspio položiti test – proći poligon brzinom od 77 km/h.

Volvo je test izbjegavanja iznenadne prepreke na putu apsolvirao tek pri brzini od 70 km/h, kad je vozač uspio kontrolisati podupravljanje vozila. Recimo i kako Volvo vozi na gumama Pirelli PZero Elect, a testiran je u Normal programu vožnje.

I magazin je ostao zatečen rezultatom, pa su ostavili prostora za popravak. Naime, kažu kako je uticaj na rezultat mogao imati izbor guma, kao i nepovoljna temperatura. Ipak, utisak je da ESP nije odradio optimalan posao, prenosi Index.

Primjera radi, isti test su električni rivali položili osjetno bolje.

Najbolji je Tesla Model Y s testom položenim pri čak 83 km/h. Očito nisko postavljeno težište kao posljedica ugradnje baterija u pod nije presudan factor.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare