4. Septembra 2022.

Porsche objavio slike Cayenne kabrioleta

Big Portal

Porsche je saopštio da je kompanija počela da razmatra različite varijante Cayenna ubrzo nakon lansiranja modela 2002. godine. Tri verzije koje o kojima se razmišljalo su kupe, veći automobil sa tri reda sedišta i kabriolet.

Projekat kabrioleta je najdalje odmakao i stigao je do forme Package Function modela sa ovih slika. U Porscheu nisu bili sigurni u izgled zadnjeg kraja, pa su dizajneri ponudili dva rešenja. Prototip nije u voznom stanju, niti su izvršena ojačanja karoserije neophodna za kabriolet.

Prototip ima meki krov, vrata duža za 20cm od regularne varijante i moguće ga je pomerati spoljnom snagom. U vreme kada je napravljen prototip u kompaniji su radili na električnom mehanizmu za sklapanje i podizanje krova i stiglo se do kompjuterske simulacije.

Ipak, postojala su dva razloga zbog kojih ovaj automobil nije ušao u serijsku proizvodnju. Prvo, prema finansijskim prognozama, model ne bi bio naročito profitabilan i drugo, kompanija nije bila suguran da bi ovakav dizajn bio dovoljno privlačan za tadašnje tržište.

Porsche trenutno priprema osvežavanje aktuelnih modela Cayenne i Cayenne Coupe, a premijere se očekuju do kraja godine.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare