27. Augusta 2022.

4K je prošlost: Lord of the Rings The Rings of Power u 8K, doduše samo ako imate novi Samsung TV

Big Portal

Da li je istina između ili negde tamo ne znamo, ali kako prenosi PocketLint, u ovoj seriji moći ćete da uživate i u rezoluciji od 7680×4320, doduše, sa jednom začkoljicom.

8K za Samsung televizore

Kompanija Samsung udružila se sa kompanijom Amazon kako bi kupcima najnovijih serija svojih televizora omogućila napredno iskustvo uživanja u dolazećoj seriji Lord of the Rings: The Rings of Power. Naime, ovo partnerstvo će vam omogućiti da seriju odgledate ne u 4K rezoluciji, već u 8K rezoluciji.

Za početak, Samsung je juče posetiocima svog 837 Experience centra u Njujorku prikazao 25 minuta sadržaja ove serije iz prve dve epizode ove serije. Međutim, pravo iznenađenje jeste to što će sve epizode ove visokobudžetne produkcije biti dostupne za uživanje u 8K rezoluciji na dve nove serije televizora kompanije Samsung – Neo QLED 8K i “The Wall” televizorima. Za The Wall smo vam pre nedelju dana preneli koliko košta i kakvih problemi ga more, dok, na primer, Samsung 85” QLED 8K QN800B kod jednog domaćeg distributera košta milion i četiri hiljade dinara, iliti u brojkama 1.003.990 rsd. Ma šta je to za maksimalni užitak, makar znamo da će serija da bude ultrakvalitetna, zar ne? Zar ne???

SEAWaveAmazonLordoftheRingsRingsofPower.jpg

Da li je 8K potreban?

Po cenu da nas ljubitelji dobre slike isprozivaju, stvarno ne vidimo, u ovom trenutku, potrebu za izdvajanjem ovakve količine novca za 8K televizor, pogotovo imajući u vidu da je sadržaj ove rezolucije skoro pa nepostojeći. Milion za televizor? Ako vam je to skupo, imate verziju od 72 inča za 976 hiljada dinara, bagatela. Uz to, ne možemo ni reći da je ovo investicija za budućnost jer će QLED tehnologiju uskoro “prešišati” MicroLED, čim se reše neki prisutni problemi, a da je tu i QD-OLED, što predstavlja daleko bolju trenutnu kupovinu u 4K izvedbi. Nije sve u rezoluciji, ima nešto i u prikazu boja.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare