25. Augusta 2022.

“Ne plačem zbog Novaka, ali situacija je tužna”

Big Portal

Jedan od njih bi svakako mogao da bude i Kasper Rud, sedmi teniser sveta, koji će se pomeriti za mesto unapred na listi nosilaca zbog odsustva Srbina.

Uoči starta turnira, Norvežanin je razmatrao svoje šanse na takmičenju, a dotakao i se i toga što bivšeg broja jedan nećemo gledati na Flašing medouzu.

Ovo je individualni sport, tako da svi igrači misle prvenstveno na sebe, tako da nema previše priče o tome. Tužno je što se politika isprečila na ovaj način ili to što su se ta pravila postavila pred njega. On juri Rafaela Nadala, koji mu beži za jednu grend slem titulu, tako da Novak trči trku i za istoriju“, kaže Rud u razgovoru za Eurosport.

Norvežanin smatra da bi za turnir bilo bolje da je Novak tu, ali s druge strane, to što ga nema povećava šanse kako njemu, tako i drugima.

Da je tu to bi bilo u najboljem interesu za zemlju. Ovde je pobeđivao mnogo puta, dovodio je veliki broj publike na stadion. Može da se raspravlja o tome šta je najbolji interes za zemlju. On je superzvezda. Imati njega i Rafaela Nadala u finalu bila bi epska stvar, jer svi znaju šta je na talonu. Tužno je što nije tu, ali čično, neću plakati zbog toga. Ipak, kao kolega, tužan sam zbog njega“, poručio je Rud.

Kasper je dodao i da je nesreća za Novaka jer gubi mnogo poena.

Ovo je poseban slučaj i sa političke strane, mada mislim da ne bi trebalo mešati sport i politiku, jer je loš rezultat toga. Za njega je velika nesreća, osvojio je Vimbldon, a nije dobio poene. Ja ga ne vidim kao pretnju po javno zdravlje čak iako je nevakcinisan“, zaključio je norveški teniser.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare