25. Augusta 2022.

Parkirali Golfa, a dobili kaznu za brzu vožnju: Bili smo na odmoru

Big Portal

Gary Thornburn i Clare Beards su ostavili svoj automobil na aerodromu Mančester kod službe za parkiranje 3. avgusta, pre nego što su otputovali u Mursiju u južnoj Španiji na 13 dana. Međutim, primili su obaveštenje o kazni od policije 16. avgusta.

U pismu, koje je datirano na 10. avgust, navodi se da je njihov beli Golf GTI uhvaćen kako vozi brzinom od 88.5 km/h u zoni s ograničenjem od 50 km/h, oko 15-ak kilometara od aerodroma. Fotografije su pokazivale njihov automobil kako čini prekršaj 5. avgusta, dva dana nakon što su gospodin Thornburn i gospođa Beards ostavili svoje vozilo na aerodromu, piše Jutarnji.hr.

Službenici aerodroma su rekli da je automobil ostao na sigurnom za vreme njihovog putovanja, tako da nije mogao da se koristi za činjenje prekršaja. Rekli su da je ključ također bio na sigurnom i da je sigurno reč o drugom automobilu. Policija nije direktno komentarisala slučaj, ali je rekla da će se u slučaju žalbe na obaveštenje o prebrzoj vožnji postupak nastaviti “sve dok se ne utvrde sve okolnosti”.

Gospodin Tornburn je za Manchester Evening News rekao:

“Znao sam da odvoze automobile sa aerodroma na neko drugo mesto, ali ne mislite da ćete biti optuženi za prebrzu vožnju. Otvorili smo poštu i moja supruga je ušla i rekla da sam dobio kaznu za prebrzu vožnju od 5. avgusta, ali ja sam rekao da to nije mogao da bude bilo ko od nas jer smo tada bili odsutni”.

Par je kontaktirao policiju da im kaže da su bili u Španiji i da nisu mogli da voze automobil kad je učinjen prekršaj. Čekaju odgovor, a policija se još nije oglasila.

Portparol aerodroma Mančester je rekao:

“Svesni smo da je kupac koji je rezervisao parking Meet & Greet na aerodromu Mančester primio obaveštenje o kazni zbog prebrze vožnje od policije Mančestera. Razumemo da bi to bilo uznemirujuće za dotičnog kupca i odmah smo pokrenuli istragu nakon toga. Ova istraga je pokazala da je automobil koji je rezervisan kod nas ostao u sigurnom skladištu dok ga kupac nije preuzeo po povratku. Ključ od vozila je takođe bio na sigurnom”.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare