25. Augusta 2022.

Sony PlayStation VR stiže rano 2023. godine

Big Portal

Međutim, nešto slabija rezolucija zbog tadašnjih ograničenja hardvera na PlayStation 4 uticala je na uživanje. Zato druga generacija ovog sistema donosi ogromna očekivanja, a sada, prema portalu TheVerge, najzad znamo kada ćemo je, nadamo se, držati u rukama.

Poznat datum

Kompanija Sony je na društvenim mrežama Instagram i Twitter sa svojih zvaničnih profila podelila fotogafiju PlayStation VR2 kompleta za virtuelnu stvarnost i objavila datum objavljivanja koji je zakazan za “ranu 2023. godinu”. Do sada, Sony nije izlazio u javnost sa informacijama o ceni, ali smo makar uspeli da dobijemo okvirni datum predstavljanja publici. Što se tiče samog početka prodaje, o tome još uvek ne znamo ništa, ali najverovatnije bi trebalo da se dogodi nedugo nakon zvaničnog predstavljanja publici.

officialplaystationvr2websiteup1768x384.jpg

Još jedna dobra vest jeste da se PlayStation VR2 neće pojaviti samo kao parče hardvera koje ćete koristiti sa igrama prethodne generacije namenjene za uživanje u virtuelnoj stvarnost. Beat Saber je super, ali i on dosadi. Kako Sony najavljuje, uporedo sa PlayStation VR2 pojaviće se i čak 20, prema njihovim rečima, “velikih” video igara u kojima ćete moći da uživate. Za jednu od njih se zna da će biti smešten u svet serijala Horizon, dok se za drugu pretpostavlja da će se naći u Walking Dead svetu. Pored toga, očekuju se i VR verzije video igara No Man’s Sky i Resident Evil Village.

Poznate specifikacije

Što se tiče tehničkih specifikacija ovog seta za virtuelnu stvarnost, po izgledu on je sličan originalnom uređaju, ali su tehnički detalji znatno unapređeni. Tu je podrška za “haptic feedback”, 4K prikaz slike uz brzinu vertikalnog osvežavanja od 90 Hz i 120 Hz, podrška za “foveated” rendering prilikom kog se kvalitet slike razlikuje u različitim delovima kadra u zavisnosti od toga u kom pravcu gledate, kao i vidno polje od 110 stepeni. Najbolja stvar kod ovog hedseta jeste što se on, iako nije u potpunosti bežičan, povezuje sa konzolom samo jednim USB-C kablom. Još malo pa ćemo videti kako sve to funkcioniše u praksi.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare