24. Augusta 2022.

Đere spasao tri meč lopte i prošao dalje

Big Portal

Trenutno 89. igrač sveta je savladao favorizovanog Žoaa Souzu rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 7:6) nakon gotovo tri sata igre.

Đere je bio protagonista veoma uzbudljivog meča u kom je ne samo preokrenuo rezultat, nego i uspeo da spasi tri meč lopte protivnika i potom pobedi.

Tokom prvog seta su se igrači razmenjivali brejkovima, ali je Souza bio taj koji je imao jedan više. Nije dozvolio Đere da ga to obeshrabri i uzvratio mu je u drugom delu igre gde mu je bio potreban samo jedan oduzet servis za poravnanje u setovima.

Ušlo se u najzanimljiviji, peti set koji je trajao sat i 13 minuta. Đere je odmah na startu imao dve brejk lopte koje ne koristi i više ih nije bilo sve do rezultata 5:4 za protivnika. U tom trenutku ima 15:40 i dve brejk lopte koje ne koristi, a potom beleži još jednu propuštenu priliku.

Usledila su dva sigurna servis gema nakon čega je meč otišao u taj-brejk. U istom je slavio Đere, koji se u prošlosti mučio sa igrom u tom odlučujućem segmentu zbog čega se našalio portugalski novinar Žoze Morgado.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare