22. Augusta 2022.

Novak čeka do četvrtka

Big Portal

Organizatori turnira se i dalje ne oglašavaju da li će biti drugačijih protokola što se tiče učešća stranih igrača koji nisu vakcinisani, a vreme polako ističe, jer turnir počinje za sedam dana.

Đokovićevo ima se i dalje zvanično nalazi na listi učesnika, ali tako je bilo i za neke ranije turnire u Americi, na kojima nije mogao da igra.

Faktički, ne bude li promene u vezi sa kovid protokolima do četvrtka, za kada je zakazan žreb, trostrukog šampiona turnira neće biti na terenima u Njujorku.

Novak ima pravo da sačeka sa odlukom o povlačenju do poslednjeg trenutka, praktično do pred sam žreb koji bi trebalo da se održi u četvrtak 25. avgusta od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Isto je uradio i u martu kada je bio u pitanju žreb za Masters u Indijan Velsu, kada se povukao u poslednji čas.

Dotle, on nastavlja da trenira kao da će igrati u Americi, iako je sve izvesnije da za tako nešto postoje mali izgledi.

Kolika bi bila šteta od Novakovog propuštanja još jednog grend slema, izlišno je i govoriti.

On je već platio veliki ceh – nije mogao da igra u Melburnu, zbog čega je izgubio 2.000 bodova, dok je i pored pobede na Vimbldonu ostao bez isto toliko poena, jer ove godine poeni tamo nisu dodeljivani.

Ukoliko ga ne bude ni u Njujorku, gubi još 1.200 poena za prošlogodišnje finale i jasno je da bi brzo mogao da ispadne iz Top 10 na ATP listi.

Ako se tome doda da nije mogao da osvaja poene ni na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Montrealu i Sinsinatiju, dođe se do podatka da je Đoković, što zbog neučešča na velikim turnirima, što zbog čudne odluke ATP o “kažnjavanju Vimbldona”, izgubio priliku da osvoji teoretski 9.200 poena.

Ne bude li nekim čudom bio u Njujorku, sva je prilika da će na teren tek 14. septembra ,u Dejvis kupu u Valensiji.

Prvi protivnik je Španija, a prema pravilima takmičenjima, protivnik na startu bi mu bio Karlos Alkaras.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare