22. Augusta 2022.

Karma tuži DeLorean

Big Portal

Kako prenosi Motor1, federalna tužba tereti četvoricu bivših radnika Karma Automotive da su ukrali poslovne tajne. U tužbi se navode imena sadašnjeg izvršnog direktora kompanije DeLorean Motors Joosta de Vriesa, glavnog operativnog direktora Alana Yuana, direktora marketinga Troya Beetza i potpredsednika brenda Neila Harrisa.

Četvorica su bivši zaposleni u Karma Automotive i dodeljeni su projektu oživljavanja DeLoreana pod nazivom „Project 88“. Prema tužbi, četvorica direktora su navodno tražili investicije i osnovali novu kompaniju dok su još bili zaposleni u Karmi. Takođe su navodno koristili mejl adrese kompanije Karma i službene automobile kada su se bavili tim poslom, za šta se tvrdi da se dogodilo između decembra 2020. i februara 2022. Njih četvorica su takođe optuženi da su uskratili informacije od rukovodilaca Karma Automotive kako bi osigurali neuspeh za Project 88.

Nakon što je de Vries dao ostavku u Karma Automotive, četvorica rukovodilaca su osnovala DeLorean Motors Reimagined LLC u novembru 2021. Međutim, Yuan, Beetz i Harris su ostali zaposleni u Karmi do februara 2022.

Njih četvorica su tuženi zbog kršenja ugovora, kršenja fiducijarnih dužnosti, prevara i deliktnog mešanja. Karma Automotive tvrdi i da je došlo do kršenja saveznih i državnih zakona.

DeLorean Motors Reimagined LLC prodaje automobile pod imenom DeLorean Motor Company, koja je ove godine lansirala Alpha5 EV.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare