20. Augusta 2022.

Prvi put od dolaska u Partizan: Oglasilo se veliko pojačanje

Big Portal

Jedno od najvećih pojačanja za tim Željka Obradovića je i Australijanac Dante Egzum, koji se na društvenim mrežama oglasio prvi put od dolaska u crno-beli tabor.

„Veoma sam uzbuđen što ću biti deo Partizana u narednoj sezoni. Idemo“, napisao je Dante Egzum na instagramu uz sliku na kojoj nosi dres tima iz Humske.

Objavu je komentarisao i Nik Kalates, proslavljeni grčki plejmejker i Egzumov saigrač iz Barselone – napisao je prosto „Idemooo!“

Kometar je ostavio i Nejt Džavai, nekadašnji centar crno-belih i Egzumov sunarodnik. Korpulentni Australijanac je napisao:

„Zašto uvek biraš klubove u kojima sam ja igrao? Mnogo će ti se dopasti, brate“, našalio se Nejt Džavai, koji je crno-beli dres nosio u sezoni 2010/2011.

Egzum je 2014. godine bio peti pik na NBA draftu, ali su karijeru, koja je najavljivana kao jedna od potencijalno velikih, omele brojne povrede. Proveo je osam sezona u NBA ligi, a nosio je dres Jute i Klivlenda.

https://www.instagram.com/p/ChdWrPvvNhq/?utm_source=ig_web_copy_link

U sezoni 2021/2022. nastupao je za Barselonu, ga ledali smo ga i u Beogradu na fajnal foru Evrolige.

Rođen je 13. jula 1995. godine, dolazi u Partizan nakon 25 evroligaških utakmica u dresu Barselone. Za nepunih 17 minuta po meču u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenjju prosečno je beležio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija. Na 21 utakmici u španskom prvenstvu Egzum je imao prosečan učinak od 9 poena, 3,6 skokova i 1,4 asistencije.

Partizan su u tekućem prelaznom roku pored Egzuma pojačali još Danilo Anđušić, Džejms Nanei i Janis Papapetru, dok su otišli Nemanja Dangubić, Dalas Mur, Rodions Kuruc i Rade Zagorac.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare