3. Augusta 2022.

Cyberpunk: Edgerunners stiže u septembru

Big Portal

Nije to nikako bila loša video igra, ali nije bila ni ono što je obećano, na konzolama prethodne generacije radila je očajno, da bi se na kraju sve svelo na neku vrstu glorifikovane pucačke igre sa blagim RPG elementima.  

Ali, sada je pojavio prvi trejler za novu anime crtanu seriju smeštenu u isti univerzum imena Cyberpunk: Edgerunners. Može li ona da povadi makar nešto fleka nakon mlakog prihvatanja video igre? 

Novi trejler 

Od skora poprilično omraženi striming servis Netflix predstavio je drugi, najnoviji trejler za dolazeću animiranu seriju inspirisanu prvenstveno svetom koji je stvorio Majk Pondsmit, a zatim i video igrom razvojnog studija CD Projekt RED. Neonsko osvetljenje, brzi kadrovi, odlična animacija i, kako se čini, zanimljiva priča uz odličnu glasovnu glumu na standardno ekspresivnom japanskom jeziku doneće kvalitetnu zabavu kroz deset epizoda koje će uskoro biti dostupne na servisu Netflix. 

Priča prati Dejvida, dečka kog je odgajila ulica i koji se trudi da pronađe svoje mesto u ne baš najgostropimljivijijem gradu Night City. Protagonista pokušava da svoju sreću pronađe u sferi “edgerunning”, tj. Hodanja po ivici, što predstavlja Cyberpunk verziju naprednog hakovanja kroz futurističku verziju interneta koja postoji u budućnosti. Naravno, biti “edgerunner” je ilegalno, a i poprilično opasno, pa ovakva premisa predstavlja odličnu podlogu za jednu dinamičnu animiranu seriju. 

Režiser serije je Hirojuki Imaiši, koji je pre Cyberpunk: Edgerunners režirao film Promare i serije Kill la Kill i Gurren Lagann, a kreativni direktor projekta je Hiromi Vakabajaši. Ljubitelje horor igara obradovaće činjenica da muziku potpisuje Akira Jamaoka, koji je komponovao muziku za video igre u serijalu Silent Hill. Montažu je radio Studio Trigger. 

Sve u svemu, čini se da biste mogli da dobijete makar najmanju ideju kako izgleda biti “hodač po ivici” unutar interneta budućnosti ukoliko pogledate psihodelični trejler za deset epizoda koje nas oćekuju veoma brzo. 

Datum izlaska 

Kada kažemo veoma brzo mislimo za manje od mesec dana, jer je premijer animirane serije Cyberpunk: Edgerunners zakazana za sam početak septembra. Nama se čini da će ovo biti jedna veoma kvalitetna serija koju bi vredelo pogledati čak i ukoliko niste preterani fan anime stila. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare