31. Jula 2022.

Ilegalni migranti prisilno udaljeni u Pakistan

Big Portal

U saopštenju se ističe da je postupak izvršen u skladu sa Sporazumom o readmisiji između BiH i Pakistana i da je BiH postala prva zemlja u regionu koja je realizovala prisilno udaljenje državljana Pakistana uz pratnju do matične zemlje.

– Služba za poslove sa strancima je sprovođenjem Sporazuma o readmisiji, kao važnog instrumenta u suprotstavljanju neregularnim migracijama, još jednom potvrdila spremnost i opredijeljenost za što efikasnije upravljanje migracionim procesima u BiH – navodi se u saopštenju.

Iz Službe za poslove sa strancima su dodali da su prisilnom udaljenju prethodili kompleksni procesi, koje je Služba uspješno okončala, a u narednom periodu biće intenzivirana saradnja sa vlastima Pakistana, s ciljem sprovođenja Sporazuma o readmisiji i udaljenju državljana Pakistana u matičnu zemlju.

Udaljena lica bila su smještena pod nadzor u Imigracioni centar, a prisilno udaljenje realizovano je komercijalnim letom sa sarajevskog aerodroma, uz pratnju službenika obezbjeđenja i pratnje Službe za poslove sa strancima do Islamabada, gdje su predati nadležnim organima Pakistana.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare