Priprema obroka ne može biti lakša od ovih korpica, koje su, osim toga što su ultra ukusne, pogodne i za vegane!
Sastojci:
- 400 g crvenog graha iz konzerve
- 4 srednje tortilje
- 400 g paradajz pelata
- 230 g zelene salate
- Začini po izboru (preporučujemo so, biber i chilli)
Priprema:
Ugrijati rernu na 200 C. Krčkati pasulj i paradajz u tavi 15 minuta, a onda začiniti po želji.
U međuvremenu, složiti 4 tortilje u kalup za mafine, praveći korpice, u svaku staviti lopticu od aluminijumske folije i peći u rerni 5 minuta, dok ne postanu blago hrskave. Ukloniti foliju, raspodijeliti smjesu od pasulja u korpice. Poslužiti sa zelenom salatom.
2. Lažni Pissaladière
Pissaladière je jelo koje potiče iz Nice u južnoj Francuskoj. Tijesto je obično tijesto koje je gušće nego klasična pizza Margherita, a tradicionalni preliv se sastoji od karamelizovanog luka, crnih maslina i inćuna.
Sastojci:
- 3 velike glavice crvenog luka
- 4 velike tortilje
- 100 g ementalera, izrendati
- 15 maslina bez košpice
- Po izboru, teglica inćuna
Priprema:
Isjeckati luk na kockice i lagano ga izdinstati na ulju uz dodatak soli. Zagrijati rernu na 200 stepeni C. Na pleh složiti 2 tortilje i po njima rasporediti dio ementalera. Odozgo na svaku staviti još po jednu tortilju, a zatim luk. Raspodijeliti masline i inćune na vrh. Posuti preostalim ementalerom i peći 5-10 minuta, dok ne postane hrskavo.
3. Tortilje sa karijem
Savršeno brzo jelo koje je prepuno okusa, zlatnih kockica piletine i gotovo je za samo nekoliko minuta!
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 280 g kari sosa
- 4 velike tortilje
- 1 paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- Bijeli luk po želji
- Začini po izboru
Priprema:
Pileća prsa isjeći na kockice, začiniti po želji i izdinstati u tavi. Ugrijati kari sos. Pomiješati sos sa piletinom. U međuvremenu isjeći papriku, luk, mrkvu i bijeli luk na štapiće. Tortilje zagrijati u mikrovalnoj peći, filovati piletinom i svježim povrćem i urolati. Prijatno!
Izvor: bbcgoodfood.com
Ultra.ba