27. Jula 2022.

Dodik: Samo ustavna BiH može preživjeti

Big Portal

U BiH imamo lažnog visokog predstavnika, tri stranca-sudije Ustavnog suda, od kojih je jedan Albanac, jedna Nijemica iz Njemačka, te Nijemica iz Švajcarske, što kaže da smo opet na neki način okupirani od Nijemaca u pokušaju da razgrade naš nacionalni identitet i nametnu građansku priču – rekao je novinarima Dodik.

Navodeći da ovih dana okupljanja u Sarajevu stalno idu sa prefiksom građani, Dodik je istakao da su to sve muslimani koji žele da uruše identitet srpskog naroda i da naprave BiH samo za sebe.

– Prema tome, to je još jedna podvala i prodaja koju pokušava neoliberalna koncepcija da nam uvali, priču o građanima. Tamo nije bilo Srba, osim onih sramnih izdajnika koji se tamo provlače, tamo nema Hrvata, ni njihovih autentičnih predstavnika, jer se zna šta se tamo dešava – istakao je Dodik.

Ukazujući i na priče iz Sarajeva o tome da njihove fabrike prave municiju za ne daj Bože, da dok su god džamije pune biće BiH, te o prebrojavanju jednih, drugih, Dodik je naglasio da Srbima mora da bude jasno da se trebaju okupiti oko najvažnije ideje u novojoj političkoj istoriji koja se zove Republika Srpska, bez koje nema slobode.

– Samo narod koji ima državu, može imati slobodu – istakao je Dodik i dodao da je to najbolje shvatio na primjeru Јevreja.

Dodik je naglasio da muslimani u BiH jedva čekaju da dođe neki stranac, još neizabran, nelegitiman i da upravlja njima.

– Oni više vole da imaju stranca koji će upravljati njima nego da sa nama, Srbima i Hrvatima ovdje dogovaraju kako da žive zajedno. Zato BiH nema nikakve šanse – rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

Prema njegovim riječima, mnogi govore da je BiH propao koncept i da će teško opstati, da je potrebno sačuvati mir.

– Naša politika je očuvati mir po svaku cijenu. Ne želimo ništa drugo nego mir, ali ćemo se političkim sredstvima boriti za naša ustavna prava – poručio je Dodik.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare