27. Jula 2022.

“Bio sam zbunjen – ulazim u garažu, a Hamilton na mom mjestu”

Big Portal

De Vris je 27-godišnji perspektivni vozač, koji je do sada osvajao titule u Formuli E i Formuli 2.

Holanđanin je u petak vozio bolid Mercedesa umesto Hamiltona na prvom treningu uoči trke u Francuskoj i zauzeo je deveto mesto sa pola sekunde zaostatka za Džordžom Raselom.

Posle njegovog nastupa spekulisalo se da bi De Vris mogao da pronađe mesto u Formuli 1 u 2023. godini. Najviše se pominjao Vilijams sa kojim Mercedes ima dobru saradnju, ali i zbog toga što je De Vris vozio za taj tim na treningu.

Volf želi da pruži šansu De Vrisu, kao što je to učinio sa Raselom kada je bio rezervni vozač Mercedesa, ali je rekao da ne može mnogo da učini.

“Ne mogu mu zapravo pomoći. Ne možemo reći ekipi da ga prati pošto bi to izgledalo kao mešanje i onda ode u suprotnom pravcu”, rekao je Volf za Skaj.

On je dodao da bi bez mesta u Formuli 1, možda trebalo pustiti De Vrisa da ode iz Mercedesa, sa kojim je prošle godine osvojio titulu u Formuli E.

“Ako nismo u mogućnosti da mu obezbedimo zanimljiv projekat u Formuli 1, na neki način bi trebalo da ga pustimo. On gleda razne opcije, sportske automobile, možda Formulu E, ali ne sme da se odrekne prilike da jednog dana dođe u Formulu 1”, naveo je Volf.

Hamilton je za vreme prvog treninga u petak savetovao De Vrisa.

“Bio sam pomalo zbunjen pošto sam došao u garažu i video da Hamilton sedi na mom mestu. Bilo je zanimljivo pošto je trenirao Nika, pomagao mu je”, rekao je Volf.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare