26. Jula 2022.

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stižu sa boljom i bržom memorijom

Big Portal

Koja memorija je u pitanju? 

Sve je veći jaz između iPhone 14 i iPhone 14 Max telefona sa jedne i iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max uređaja sa druge strane. Što smo bliži septembru, kada se očekuje da će se nova serija Apple telefona predstaviti publici, to dobijamo sve više i više informacija o tome koliko će se Pro i “ne-Pro” modeli razlikovati. Poslednja razlika u nizu jeste radna memorija. 

Prema trenutno dostupnim detaljima, kompanije koje sarađuju sa Apple-om i proizvode memorijske čipove za njihove telefone, poput kompanija: Micron, Samsung i SK Hynix, povećale su proizvodnju naprednijih modula radne memorije tipa LPDDR5. Ovo je ozbiljna nadogradnja u odnosu na prošlogodišnje modele koji su imali LPDDR4X radnu memoriju. 

LPDDR5_RAM_memory.jpg

Međutim, iako će novi modeli dobiti bržu radnu memoriju, prema trenutnim informacijama njen kapacitet ostaće isti kao i na Pro modelima iz prošle godine. Dakle, 6 GB radne memorije i za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max telefone. Prema ranijim podacima Apple je želeo da ugradi 8 GB RAM-a u iPhone 14 Pro modele, ali je povećana cena memorijskih čipova najviše uticala na promenu takve odluke. 

To će se najverovatnije promeniti na petnaestoj seriji Apple uređaja jer će nove funkcionalnosti koje ova kompanija uvodi u svoj iOS sa svakom novom verzijom u nekom trenutku zahtevati makar malo više radne memorije. 

Ostale razlike 

Pored poboljšane memorije, Pro modeli iPhone 14 serije telefona dobiće i bolji procesor – A16 Bionic u odnosu na A15 Bionic na standardnim modelima. Tu je i dodatna kamera na poleđini telefona uz najverovatnije poboljšanu rezoluciju, kao i drugačiji izgled sistema prednjih kamera. Na kraju, šuška s i da će se ekrani razlikovati. 

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare