12. Jula 2022.

Meksičko jelo od mekane svinjetine najbolje ocijenjeno na svijetu

Big Portal

Svinjetina se dugo marinira u kombinaciji annatto paste, soka gorke narandže i češnjaka, zatim polako peče, a onda “trga” i poslužuje na tortiljama, u takosima ili samostalno uz ljutiku, ukiseljeni luk, salsu i razno pečeno povrće.

Nekad se pripremalo zakopano u zemlju

Ovo jelo karakteriše crvena boja mesa koju joj daju sjemenke anata iz marinade. Izvorno se svinjetina prije pečenja umotavala u lišće banane, a danas se umjesto toga može koristiti folija ili bilo koji drugi prikladni omot.

Budući da koćinita znači prase, a pibil znači zakopano ili ispod zemlje, to govori kako je u izvornom receptu korišten cijeli odojak koji je zakopan u jamu za pečenje koja se tada koristila.

Ovo nije svakodnevno jelo, nego se priprema za svečane prilike, a najčešće kao obilni nedjeljni ručak. Vi ovo jelo možete pripremiti za neko veće ili manje druženje, a umjesto u tortilje slasnu trganu svinjetinu možete staviti u peciva za burgere.

(Index.hr)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare