10. Jula 2022.

Zavirite u Xiaomi 12S Ultra i njegovu gigantsku kameru

Big Portal

Jedan kineski portal je na YouTube objavio ceo proces otvaranja novog Xiaomi flagship telefona i njegovog novog senzora izbliza. Međutim, treba naglasiti i kako nije samo Xiaomi ugradio ovakvu kameru u svoj telefon – tu je još jedna kompanija.

Xiaomi12SUltraKamera2.jpg

Kako to izgleda

Zahvaljujući YouTube kanalu WeikiHome dobili smo priliku da zavirimo ispod haube najnovijeg “flagship” telefona kompanije Xiaomi i dobijemo detaljan uvid u ovaj impresivni kamera senzor od čitavog jednog inča.

Xiaomi12SUltraKamera3.jpg

Kao što se moglo videti i brzim pogledom na poleđinu ovog uređaja, ogroman deo unutrašnjosti ovog uređaja dodeljen je upravo sistemu kamera. Pored glavnog Sony IMX989 senzora rezolucije 50 MP, tu je i ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP, kao i makro senzor iste rezolucije. U video snimku koji možete pogledati ispod vidljivi su sistem za optičku stabilizaciju slike, nekoliko štampanih ploča i bakarni sistem za rashlađivanje kamera.

Xiaomi12SUltraKamera4.jpg

Nije jedini

Međutim, nije Xiaomi jedini koji je publici doneo najnoviji kamera senzor kompanije Sony, IMX898. Naime, “flagship” telefon japanske kompanije Sharp takođe je u svoj uređaj uvrstio isti ovaj senzor, a čak se i pohvalio time da im je Leica pomogla u implementaciji odgovarajućih hardverskih rešenja.

Xiaomi12SUltraKamera5.jpg

U pitanju je mobilni telefon Sharp Aquos R7, i najzanimljivija jeste činjenica da se ovaj uređaj pred publikom pojavio pre telefona Xiaomi 12S Ultra, pa je tehnički prvi koji je predstavio Sony IMX989.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare