19. Juna 2022.

MINI najavio radikalni zaokret u dizajnu

Big Portal

Električni konceptualni krosover će utabati put novim MINI modelima, saopštila je ova marka. Među novitetima možemo očekivati i nove, električne verzije hečbeka sa troja vrata i SUV modela Countryman.

Koncept koji će biti prikazan krajem jula po formi i veličini će biti ispod Countrymana, ali će i dalje pripadati premijum segmentu. Serijski automobil će se proizvoditi u Kini u saradnji sa kompanijom Great Wall Motor.

MINI je saopštio da će radikalni izgled koncepta „kombinovati tradicionalne vrednosti ove marke i najmoderniju tehnologiju“ kao i da će „pružiti prvi uvid u novi dizajnerski jezik sledeće generacije porodice potpuno električih modela“.

Šef dizajna u britanskoj kompaniji Oliver Hajmler rekao je da potpuna elektrifikacija pruža jedinstvenu priliku da se dizajn ove marke osmisli nanovo, uz zadržavanje osećaja za detalje, tradiciju, strast i inovacije po kojima je MINI poznat.

On je rekao da kompanija želi da svaki MINI model bude što više jedinstven i da je ta težnja jedna od centralnih tačaka novog dizajnerskog stila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare