16. Juna 2022.

Zvanično: Iz Mege u CSKA

Big Portal

Ruski košarkaš će potpisati dvogodišnji ugovor sa vicešampionom VTB lige uz mogućnost produženja na još dve.

“Bila je ovo sjajna godina za Megu i mene. Došao sam iz tima gde nisam puno igrao, bio sam i povređen na početku sezone, pa kada se pogleda sve to i sve što smo zajedno postigli, sigurno je da sam prezadovoljan. Hvala puno svim saigračima, stručnom štabu i upravi kluba na pruženoj šansi i posvećenom radu. Odlazim iz kluba kao bolji igrač, ali i kao bolji čovek, a Mega će uvek imati posebno mesto u mom srcu”, izjavio je po potpisu ugovora.

Samson Ružencev je rođen 23.10.2001. godine u Moskvi, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama dva i tri. Po odlasku iz Rusije prvo je tri godine nastupao za srednju školu Hamilton Hajts.

Ovakav transfer ne treba da čudi s obzirom na to da su ruski i beloruski timovi izbačeni iz kontinentalnih takmičenja, te teško da će moći da privuku zvučna imena iz inostranstva. Stoga se moraju okrenuti domaćim košarkašima.

“Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanje”, rekao je prvi čovek ruskog kluba Andrej Vatutin.

Ružencev je prošlog leta stigao u Megu iz NCAA lige gde je nastupao za Florida Gejtors. U debitantskoj sezoni u ABA ligi je postizao skoro sedam poena po meču uz tri skoka. dok je u Superligi imao 14,9 poena i 6,9 skokova po utakmici.

Najbolje partije u ABA ligi je pružio u velikoj pobedi na gostovanju Partizanu kada je postigao 20 poena dok je poen više postigao u Podgorici protiv Budućnosti, a u polufinalnoj seriji Superlige protiv Crvene zvezde je u proseku beležio 17 poena i 6 skokova.

Sa ekipom je stigao do polufinala KLS-a gde su izbačeni nakon “majstorice” sa Zvezdom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare