15. Juna 2022.

Nakon dizajna, objavljene i specifikacije Xiaomi 12 Ultra

Big Portal

Procesor, baterija, RAM 

Svakako najveće unapređenje u odnosu na prošlogodišnji Xiaomi Mi 11 Ultra jeste procesor. Kako kaže poznati insajder Yoges Brar, umesto Qualcomm Snapdragon 888 5G, sada je tu Snapdragon 8 Gen 1. Dakle, standardni izbor za sve perjanice ove godine, a tu je i opcija za 8 GB ili 12 GB radne memorije, što je takođe očekivano. 

Što se tiče prostora za skladištenje podataka, očekuju se opcije sa 256 GB i 512 GB. Sa druge strane, trenutne informacije govore kako je baterija smanjenog kapaciteta u odnosu na prošlu godinu – 4.800 mAh u poređenju sa 5.000 mAh na Xiaomi Mi 11 Ultra. I ne samo to, već je i brzina bežičnog punjenja navodno smanjena sa 67 W na 50 W. Tu je i dalje žično punjenje deklarisano na 67 W kao i kod prethodnika. 

Ekran 

Što se tiče ekrana na Xiaomi 12 Ultra, to bi trebalo da bude OLED panel veličine 6,7 inča i QHD+ rezolucije sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Naravno, tu je i LTPO tehnologija automatskog podešavanja brzine osvežavanja ekrana u odnosu na sadržaj koji se prikazuje za poboljšano trajanje baterije. 

Kamere 

Što se tiče kamera, informacije govore sledeće: 

  • Glavni senzor rezolucije 50 MP koji donosi optičku stabilizaciju slike
  • Ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP
  • Periskopska kamera rezolucije 48 MP i 5x zumom
  • Time of Flight senzor
  • Laserski autofokus
  • Prednja kamera rezolucije 20 MP 

Dakle, ponovo sve je vrlo slično prošlogodišnjem modelu, bar prema trenutno dostupnim informacijama. Još uvek nema govora o tome hoće li ovo biti prvi telefon koji će ozvaničiti partnerstvo sa kompanijom Leica. Srećom, nećemo dugo čekati na potvrdu ovih informacija, jer se zvanično predstavljanje očekuje tokom meseca juna. Cena još uvek nije poznata, ali najverovatnije će biti preko 1.000 evra. 


Izvor: androidauthority 

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare