14. Juna 2022.

Šta nam to iOS 16 i Android 13 poručuju o budućnosti pametnih telefona?

Big Portal

 Apple iOS 16 i Android 13 su dobili nove funkcije od kojih su neke više, a druge manje značajne. Način funkcionisanja pojedinih do sada niste mogli ni da zamislite na telefonu, ali od sada ćete vaš telefon da koristite umesto novčanika ili keša za plaćanje robe i usluga. Iako vam možda na prvu deluje kao neverovatno, uskoro će to postati svakodnevna rutina.

Tu su i neke nove funkcije poput bržeg povezivanja na servise sa identifikacionom procedurom poput Apple-ovog alata za proveru bezbednosti i zaštitu žrtava od porodičnog nasilja.

smartphone_life.jpg

Uglavnom na osnovu najava dva tehnološka giganta ono što se dešava oko vašeg telefona biće jednako važno baš kao i ono što se dešava na samom telefonu. Ovaj uređaj polako postaje jedna od centralnih tački u vašem životu bez kojih se svakodnevne aktivnosti ne mogu ni zamisliti.

Koliko smo zaista zavisni?

Oni nam se polako ali sigurno “uvlače pod kožu” pa u nekim stuacijama nismo svesni koliko postajemo zavisni i vezani za naš mobilni telefon. Što ih više koristimo u najrazličitije svakodnevne svrhe kao zamenu za novčanike i kreditne kartice, kao asistenciju u automobilu, praćenje parametara zdravlja ili upravljanju kućnim aparatima, to čemo se teže odvojiti od njih ili isto tako još teže, prebaciti sa jednog na drugi telefon, recimo sa Adroid-a na iOS ili obrnuto.  

Inače, ovaj koncept nije nov jer se industrija godinama kretala u ovom pravcu i nastojala da vas veže za određeni ekosistem usluga i pratećih aplikacija. Ono što je novo u ovom trenutku da iOS 16 i Android 13 donose ključna poboljšanja koja će ubrzati takve napore od strane Apple-a i Google-a!



Izvor: CNET

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare