12. Juna 2022.

“Ja sam rođen da ubijam. Svi ćete umreti”; drama u Zagrebu zbog “Stegosaurusa”

Big Portal

Zagrebačka policija primila je danas, nešto pre 9.30 sati, dojave o navodno postavljenim bombama u više trgovinskih centara u glavnom gradu Hrvatske.

Policija je na terenu i obavlja potrebne radnje i mere radi utvrđivanja istinitosti dojave i vodeći brigu o bezbednosti građana, saopštili su iz policije, prenose agencije.

U roku od pola sata jutros su stigle najmanje tri dojave o bombama u šoping centrima u Zagrebu.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su za Dnevnik.hr da su “u svega 30 minuta primili dojave o navodno podmetnutim eksplozivnim napravama u nekoliko trgovačkih centara na zagrebačkom području”.

Kako su kazali u policiji, razloga za paniku nema, tvrde da preduzimaju sve kako bi zaštitili sigurnost građana.

Reč je o trgovačkim centrima Siti Centar “One East”, a malo nakon toga i za Garden Mall u Dubravi i Family Mall na Jankomiru.

”Evakuisani smo svi iz Garden mola. Policija trenutno stoji na ulazu u centar ”, kazao je jedan od prisutnih.

“Ja sam rođen da ubijam. Svi ćete umreti”

“Eksploziv u tržnom centru. Ja sam rođeni ubica. Rođen da ubijam. Svi ćete osetiti moju mržnju prema eksplozijama. Svi ćete umreti”, sadržaj je jedne od poruka koje su sa ruskog domena poslate rano jutros posle 6 sati na desetine javno dostupnih mejl adresa centara u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Preteća poruka uznemirujućeg sadržaja pod nazivom SPAM MRŽNJA naterala je tržne centre da odmah alarmiraju policiju, koja sa policijskim psima intenzivno češlja svaki metar prostora kako bi otklonila sve sumnje u postojanje eksplozivne naprave.

Kako saznaje “Jutarnji list”, sama poruka je ispisana velikim slovima bez tačke i zareza, a s obzirom na poslednju reč citirane poruke, nagađa se da je pošiljalac rođen na jugu Hrvatske.

Policija je ozbiljno shvatila prijave i, prema nezvaničnim informacijama, traga za osobom koja se predstavila kao Stegosaurus, četvoronožni dinosaurus biljožder sa dva para šiljastih bodlji na repu i veoma malim mozgom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare