Sastojci:
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 limun, sok
- 1 crveni čili, očišćen od semena i sitno isečen
- 1 mali luk, sitno iseckan
- porcija nudli od integralnog brašna (oko 100 g)
- 160 g graška ili povrća po želji
- malo susama
- 4 male klementine, oljuštene i iseckane
- 160 g iseckane šargarepe
- velika šaka peršuna, seckanog
- 50 g pečenih indijskih oraščića
Priprema:
- Pomešajte sve sastojke za dresing zajedno u velikoj posudi, a zatim umešajte luk. U međuvremenu, kuvajte rezance u loncu sa ključalom vodom 5 minuta, dodajući grašak na pola vremena kuvanja – rezanci i grašak treba da budu samo malo omekšani. Ocedite, ohladite pod tekućom hladnom vodom i ponovo ocedite.
- Sipajte rezance i grašak u činiju sa prelivom, zajedno sa klementinama, šargarepom, korijanderom i indijskim orahom. Stavite sve u činiju da se zajedno sjedini, a možete i spakovati da ponesete na posao.